oplossingen voor Mensenrechten & bedrijven

Naar een toekomst waarin ieders fundamentele mensenrechten worden nageleefd.

Mensenrechten in de zakelijke context zijn van cruciaal belang voor het bedrijfsleven van morgen en voor de transitie naar een duurzame economie.

Mensenrechten begrijpen en adresseren

  • Moet u al uw risico’s kennen, ook in de keten?
  • Hoe kun je laten zien dat je de mensenrechten respecteert, ook onder de huidige en komende EU-wetgeving?
  • Wat doe je als je bedrijf beschuldigd wordt van negatieve impact in de media?
  • Of misschien is uw bedrijf toe aan een volgende stap in due diligence op het gebied van mensenrechten? 

Human Rights@Work is zeer ervaren in het beantwoorden van dergelijke vragen, als een van de eerste gespecialiseerde mensenrechten- en bedrijfsadviesbureaus.

Wij helpen u te voldoen aan uw wettelijke verplichtingen, of het nu de EU ontbossingswetgeving, de UNGP alignment onder de EU Taxonomy, de CSRD of de toekomstige CSDDD en de dwangarbeid regulering. Samen met ons netwerk, bieden we op maat gemaakte tools en diensten voor mensenrechten risicomanagement aan toonaangevende Europese bedrijven.

waarom werken met HUMAN RIGHTS@WORK?

Uitgebreide ‘veld’ ervaring

We werken niet vanuit de theorie, maar kennen de praktijk. We zorgen ervoor dat uw acties effectief zijn op lokaal niveau door inzicht te krijgen in de lokale situatie, cruciaal voor een zinvolle implementatie.

Gespecialiseerde vaardigheden en competenties

Strategisch denken om te helpen prioriteiten te stellen, training op maat om de juiste competenties te verwerven, onderzoek en analyse om u van de juiste informatie te voorzien. Maatwerkoplossingen voor uw organisatie, of u nu een bedrijf, NGO of overheid bent. 

Diepgaande kennis en begrip

De nieuwe EU wetgeving over verantwoord ondernemen is allemaal gebaseerd op de UN Guiding Principles for Business and Human Rights en de OESO-richtlijnen, waarmee wij al twaalf jaar werken. 

Flexibele en betrouwbare partner

Mensenrechten zijn voor velen nog steeds een gevoelig onderwerp. U vindt in Human Rights@Work een betrouwbare en pragmatische partner.

Uitgebreid netwerk

De enorme wereldwijde uitdagingen van vandaag vereisen het werken op verschillende niveaus, nationaal en internationaal. Ons uitgebreide netwerk bestaat uit organisaties, partners en specialisten in Nederland en de rest van de wereld.

Breed perspectief

Een goed begrip en ervaring met zowel NGO’s, overheden als zakelijke perspectieven op mensenrechten helpen deze werelden te overbruggen.