Human Rights consultancy

Ik besloot mijn uitgebreide ervaring op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en human rights in te zetten als consultant om diensten te verlenen aan bedrijven en hun stakeholders. Ik kan hen helpen de positieve impact van het respecteren van mensenrechten te begrijpen en de UN Guiding Principles for Business and Human Rights (UNGP) te implementeren.

Nu verantwoord ondernemen en mensenrechten verplicht wordt, is mijn achtergrond als mensenrechtenadvocaat en praktische praktijkervaring heel nuttig om waarde  toe te voegen voor mijn klanten. De wetgeving is gebaseerd op de UNGPs, waarmee ik al 13 jaar werk.

Met veel plezier heb ik de afgelopen jaren met een grote diversiteit aan opdrachtgevers gewerkt, VN-organisaties, multinationals, kleinere bedrijven, NGO’s en overheden. Ik ben in staat de taal van verschillende partijen te spreken om de dialoog tussen hen te vergemakkelijken. Inmiddels begrijp ik de interne processen van bedrijven goed en kan hierover praktisch advies geven.

Als human rights consultant begrijp ik de zorgen van NGO’s en kan ik deze interpreteren voor het bedrijfsleven. Ik adviseer NGO’s, VN-organisaties en regeringen over hoe ze het beste kunnen samenwerken met het bedrijfsleven.

In onze consultancy ontwikkelen wij instrumenten en methodologieën en voer impact- en risicoanalyses uit.

human rights consultant

Liesbeth Unger

Ervaren mensenrechen adviseur

Human Rights at Work is de eerse consultancy in Nederland gespecialiseerd in Business & Human Rights. Deze consultancy is in 2011 opgericht door human rights consultant Liesbeth Unger.

Human rights consultancy op persoonlijk niveau

Mensenrechten zijn universeel, maar de implementatie ervan moet op maat worden gemaakt, luisterend naar de wensen van belanghebbenden.

Goede bedoelingen worden niet altijd gewaardeerd in andere landen met andere culturen, vandaar het belang van het bouwen van bruggen die samenwerking en resultaten mogelijk maken.

Ik werk, als human rights consultant, ook met een netwerk van specialisten, zowel in Nederland als in het buitenland, die kunnen bijdragen aan grotere projecten. Samen bieden we op maat gemaakte tools en diensten op het gebied van mensenrechtenrisicobeheer voor toonaangevende Europese bedrijven. 

Wij geven advies door een combinatie van uitgebreide ervaring in verantwoord ondernemen, diepgaande kennis van human rights, het bieden van oplossingen op maat en het betrekken en verbinden van de betrokken partijen, altijd door middel van een pragmatische aanpak.

Omdat respect voor mensenrechten de betrokkenheid van alle stakeholders vereist, bevindt Human Rights at Work zich in een unieke positie om relevante partijen samen te brengen, door de dialoog tussen belanghebbenden te vergemakkelijken en door samen te werken aan specifieke projecten op landenniveau.

human rights consultants

Wat klanten zeggen over onze consultancy op het gebied van mensenrechten

Liesbeth heeft veel expertise op het gebied van bedrijfsleven en mensenrechten. Haar juridische achtergrond en ervaring met zowel bedrijven als NGO’s is een waardevolle combinatie. Ze is snel, flexibel en zeer gedreven. Ze beheerst de kunst van het communiceren met verschillende belanghebbenden en instellingen en bedrijven zullen veel baat hebben bij deze vaardigheden, die hen ook zullen helpen om hun doelstellingen sneller te bereiken.

Saskia Verbunt

Senior Consultant Sustainability, Philips Innovation Services

Het Agentschap Ondernemend Nederland vroeg Liesbeth, als een van de weinige adviseurs gespecialiseerd in kinderarbeid en de rol van het bedrijfsleven, om te adviseren en te ondersteunen bij het ontwikkelen van een fonds ter bestrijding van kinderarbeid voor bedrijven. In zeer korte tijd stelde zij niet alleen haar expertise beschikbaar, maar ook haar uitgebreide netwerk, haar toewijding en prettige manier van werken. Ze was in staat om in hoog tempo te werken en hoogwaardige resultaten te leveren. Met haar kritische en empathische inbreng was ze een belangrijk onderdeel van ons team. Haar betrouwbaarheid, prettige werkstijl, toegankelijkheid en rust maakten het fantastisch om met haar te werken. We waren in staat om het fonds in zeer korte tijd te ontwikkelen en aan de verwachtingen van verschillende belanghebbenden te voldoen.

Corina Kerkmans

CSR Coordinator, Agentschap Ondernemend Nederland

Share This